A.S. Watson: ronde handcare

A.S. Watson is de grootste internationale retailer in het health en beauty segment in Europa en Azië. A.S. Watson Benelux bedient de consument met meer dan 1200 winkels waaronder de formules Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris.

Vraag:

A.S. Watson heeft diverse ronde verpakkingen in haar assortiment, zoals blikverpakkingen voor hand & body. In de oude situatie werden deze producten op elkaar gestapeld, met grote kans op omvallen. Bovendien staat op de zijkant van deze producten geen enkele informatie. Hierdoor wordt verkoop niet gestimuleerd. Verbetering in presentatie was een must. A.S. Watson vroeg ons de uitdaging aan te gaan.

Oplossing:

We richtten een testwinkel in op het hoofdkantoor van A.S. Watson en maakten voor deze verpakkingen gebruik van de SimpleClick Universal pusher. Het resultaat was naar volle tevredenheid en de wens was direct dit zo snel mogelijk over alle Kruidvat- en Trekpleisterwinkels uit te rollen.

We liepen wel tegen een andere uitdaging aan. A.S. Watson gebruikt in de praktijk drie verschillende frontbevestigingsprofielen en de SimpleClick pusher paste niet direct perfect op alle drie de verschillende T’s op deze profielen. We hebben direct onze matrijs aangepast zodat onze pusher wél op alle profielen past, waarna niets een uitrol meer in de weg stond. Deze pusher is vervolgens toegepast in alle winkels van Kruidvat en Trekpleister in de Benelux.

Reactie klant

“Na de goede testfase hebben wij CoolPresentation opdracht gegeven om alles te verpakken in dozen met verschillende aantallen, dit in verband met de verschillende winkelgroottes. CoolPresentation kwam zelfs met het idee om de dozen te voorzien van stickers met verschillende kleuren zodat we de verschillende aantallen makkelijk konden scheiden. De uitrol is vlekkeloos verlopen mede door het meedenken van CoolPresentation.”

 

Vorig bericht
Mars Nederland: groei in multipacks
Volgend bericht
PLUS: ambachtelijke toonbank presentatie

Anderen bekeken ook

Menu