Coop: tailormade prijsrail

Coop is een Nederlandse supermarktorganisatie met een coöperatiestructuur. Coop heeft meer dan 225 supermarkten en is onderdeel van de inkooporganisatie Superunie. CoolPresentation, contractleverancier van Superunie, verzorgt al sinds jaar en dag alle productpresentatie oplossingen voor Coop.

Vraag:

Coop was al enige tijd bezig ideeën uit te werken over optimalisatie van de schappresentatie. Tijdens dit proces ontstond de wens de prijs/scanningrail te verbeteren. Ze gebruikten een standaard 39 mm prijsrail, maar vonden deze te hoog. De vraag aan ons was of we een Coop-eigen prijs/scanningrail konden ontwikkelen om meer zicht op de producten in de schappen te realiseren.

Oplossing:

CoolPresentation heeft samen met Coop onderzocht wat de beste hoogte voor de prijs/scanningrail kan zijn. Dit bleek 30 mm. We hebben een maatwerkprijsrail van 30 mm ontwikkeld die gemakkelijk op het bestaande schap te klikken is. Om bij alle winkels dezelfde formule-uitstraling te houden, is gekozen voor een uitrol over alle winkels in twee jaar tijd. CoolPresentation heeft in twee jaar tijd alle Coop supermarkten voorzien van deze nieuwe prijs/scanningrail.

In hetzelfde optimalisatieproces heeft Coop na uitvoerige testen met onze SimpleClick oplosssingen samen met de afdelingen formule, bouw- en winkelinrichting en space management uiteindelijk ook besloten over te gaan op presentatie met ons SimpleClick Universal system. De uitrol hiervoor is begin 2016 gestart en het doel is dit ook binnen twee jaar volledig te realiseren.

Reactie klant:

“Na ons verzoek een maatwerk prijsrail te ontwikkelen heeft CoolPresentation op snelle en professionele wijze een perfecte oplossing geleverd. Het zicht op onze producten is sterk verbeterd!”

 

Vorig bericht
Perfetti Van Melle: oog voor suikervrij
Volgend bericht
HEMA: imitatie rookworsten

Anderen bekeken ook

Menu