HEMA: imitatie rookworsten

Het Nederlandse warenhuis HEMA verkoopt producten voor dagelijks gebruik. Vrijwel het gehele assortiment is speciaal voor HEMA geproduceerd. Een van de bekendste producten van HEMA is de rookworst: al decennia lang een begrip.

Vraag:

Bij alle HEMA-vestigingen lagen verse rookworsten uitgestald om de verkoop te stimuleren. Deze rookworsten moesten echter om de paar uur worden vervangen door verse. Lastig voor het personeel en bovendien verspilling van eten. HEMA vroeg CoolPresentation daarom een imitatierookworst te leveren die niet van echt is te onderscheiden.

Oplossing:

Wij ontwikkelden een imitatierookworst die niet te onderscheiden is van de echte verse HEMA-Rookworst. Door imitatieworsten te gebruiken heeft HEMA geen dervingskosten meer en is er toch sprake van een verkoopstimulerende presentatie. Alle imitatieworsten zijn handgemaakt met een gegarandeerde kleurechtheid. Klanten van HEMA worden door de presentatie met imitatierookworsten net zo geprikkeld tot aankoop als door een presentatie met echte rookworsten.

Reactie klant:

“Dankzij de levensechte imitatierookworsten hoeven we niet meer steeds echte rookworsten te vervangen en weg te gooien. Dat sluit beter aan bij ons beleid en scheelt bovendien geld. Een prima investering.” Aydan Cizem-Becerici, Store design manager, HEMA

Vorig bericht
Coop: tailormade prijsrail
Volgend bericht
Makro: cosmetica op z’n aantrekkelijkst

Anderen bekeken ook

Menu