Makro: cosmetica op z’n aantrekkelijkst

Makro (onderdeel van Metro Group) is een zelfbedieningsgroothandel voor bedrijven, met 17 groothandels in Nederland. CoolPresentation werkt nauw samen met Makro en verzorgt de complete schappresentatie van alle afdelingen.

Vraag:

Na een succesvolle invulling van de optimale presentatie van de complete versafdelingen binnen Makro, vroeg Makro ons te helpen met de optimalisatie van de presentatie van de productgroep cosmetica. Dit als vervanging van de gebruikte metalen verdelers. Doel is meer zichtbaarheid van de producten en een strakke, flexibele presentatie.

Oplossing:

CoolPresentation maakt bij al haar verdelers gebruik van glasheldere kunststoffen, waardoor die in een schappresentatie minimaal zichtbaar zijn. Het doel is namelijk dat de shopper de gepresenteerde producten ziet.

SimpleClick Universal heeft verdelers in vier hoogtes: voor ieder product de ideale hoogte. Dat zorgt voor een betere zichtbaarheid van de producten dan bij metalen verdelers, wat de verkoop stimuleert. Kunststof is bovendien veel voordeliger dan metaal. SimpleClick geeft een strakke, overzichtelijke presentatie en een optimaal winkelbeeld.

Daarnaast biedt het gebruik van SimpleClick flexibiliteit. Je maakt namelijk optimaal gebruik van het hele schap, simpelweg door de verdelers exact daar te plaatsen op het T-profiel waar dat nodig is. In alle 17 winkels zijn de cosmeticaschappen opnieuw ingericht en is de zichtbaarheid van de producten toegenomen. Met als resultaat stijgende verkoopcijfers.

Reactie klant:

“Wij zijn dik tevreden over de aanpak van CoolPresentation. De verkoop van alle vers-productgroepen ging na aanpassing van het schap omhoog. Datzelfde kunstje passen we nu toe bij cosmetica.” Dirkje van Asselt – Merchandise Manager

Vorig bericht
HEMA: imitatie rookworsten
Volgend bericht
Uniekaas : kaas zelfspiegelend

Anderen bekeken ook