Mars Nederland: groei in multipacks

Mars Nederland heeft een leidende positie in de Nederlandse supermarktbranche in het candybarsegment. Eén van de retailers die producten van Mars in de schappen heeft, is PLUS Supermarkten, een coöperatie met 270 winkels in Nederland.

Vraag:

Mars Nederland vroeg ons mee te denken over een manier om de omzet van multipacks te verhogen. Deze verpakking wordt veelal liggend gepresenteerd en Mars Nederland verwachtte dat een verbeterde presentatie tot meer omzet zou leiden.

Oplossing:

Dankzij de nauwe samenwerking tussen Mars Nederland en PLUS Supermarkten konden we het effect van een verbeterde presentatie eenvoudig testen en het systeem bij positieve resultaten direct implementeren.

We kwamen uit op het SimpleClick Universal system in combinatie met onze Universal pushers. Hiermee staan alle verpakkingen keurig rechtop én voorin het schap: een optimale presentatie gedurende de hele dag. Na 12 weken monitoren noteerde Mars in de aangepaste winkels een gemiddelde omzetgroei van 7%, waarmee een return of investment van 14 maanden haalbaar bleek.

De beslissing was snel genomen door Mars Nederland en in alle 270 PLUS supermarkten in Nederland is deze oplossing toegepast. Bijkomend voordeel: PLUS Supermarkten gebruikt het SimpleClick Universal system, inclusief pushers, ook al voor andere productgroepen. Er is dus eenheid in materialen en winkeluitstraling.

Reactie Mars Nederland:

“De pushers van CoolPresentation bleken een geweldige oplossing om onze multipack chocoladeverpakkingen rechtop, en ook nog eens vooraan het schap te presenteren. De resultaten waren verbluffend. Tel daarbij op de prettige, flexibele samenwerking met CoolPresentation en ik kan dit project niet anders omschrijven dan uitermate geslaagd!”
Christiaan Boer – Sales Manager Confectionary

Vorig bericht
PLUS: snelle installatie door maatwerk
Volgend bericht
A.S. Watson: ronde handcare

Anderen bekeken ook

Menu