Unilever: merken pushen verkoop

Unilever is een toonaangevende producent van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Producten van Unilever vinden hun weg naar de consument onder andere via de schappen van PLUS Supermarkten, een coöperatie met 270 winkels in Nederland waarvoor CoolPresentation al jaren alle productpresentaties verzorgt.

Vraag:

Unilever was bezig met het optimaliseren van de productpresentatie van diverse productgroepen binnen Europa en had daar zelf een “shelf ready packaging” met geïntegreerde zelfspiegeling voor ontwikkeld. Het doel? Europa-breed meer omzet genereren door een verbeterde productpresentatie.

PLUS Supermarkten staat altijd open voor verbeterde schappresentatie, maar niet met dozen in de schappen. Bovendien wil PLUS niet allerlei verschillende schappresentatie-oplossingen binnen de formule gebruiken. PLUS Supermarkten werkt al jaren tot volle tevredenheid samen met CoolPresentation en heeft Unilever daarom te kennen gegeven alleen met een zelfspiegelende oplossing van CoolPresentation te willen werken.

Oplossing:

Wij deden een test met vijf productgroepen om samen met Unilever en PLUS te bepalen wat de best werkende uitvoering van onze SimpleClick Universal pushers is, samen met de al gebruikte Universal system schapverdeling. Daarna is die oplossing voor alle productgroepen toegepast en uitgerold binnen alle 270 PLUS supermarkten. De producten zijn nu optimaal zelfspiegelend gepresenteerd, geheel binnen de formule-uitstraling van PLUS.

Vorig bericht
Ontwikkeling: digitaal datumbord
Volgend bericht
A.S. Watson: flexibele actiepresentatie

Anderen bekeken ook

Menu