CoolPresentation ESL PLUS

Perfecte click in uitrol ESL bij PLUS

CoolPresentation is al sinds jaar en dag preferred supplier van presentatiematerialen voor PLUS Retail. Begin 2020 kregen we de vraag een rol te spelen in een ambitieus project: de landelijke uitrol van ESL (elektronische schaplabels) bij alle 265 winkels. Een prachtige uitdaging, waarin we niet alleen onze meerwaarde in productontwikkeling bewezen, maar ook het assetmanagement voor onze rekening namen.  

Een jaar na de start van het project zijn alle PLUS winkels voorzien van elektronische schaplabels van fabrikant Pricer. En dat is best een bijzondere prestatie, volgens Johannes van CoolPresentation: “In de eerste fase van het project hebben we ons vooral gericht op het ontwikkelen van de fixings: de houders van de labels. Samen met PLUS hebben we hier in no-time een volledig nieuw assortiment voor ontwikkeld. Tailormade voor diverse schappen én de nieuwe maatvoering van de labels van de Zweedse fabrikant Pricer.”

In juni werden de eerste pilots opgestart, in negen winkels. Om een idee te geven: een gemiddelde PLUS winkel is 1.200 m2 en telt een assortiment van maar liefst 10.500 producten waarvoor labels benodigd zijn. Hiervan heeft een groot gedeelte een standaardmaat, maar we ontwikkelden ook varianten speciaal voor de diverse afdelingen, zoals diepvries en AGF. De labels én hun nieuwe houders bewezen in de pilot betrouwbaar en praktisch te functioneren. Alle seinen op groen voor een landelijke uitrol!

In die uitrol speelde CoolPresentation een opvallende rol. Johannes: “Omdat Pricer in Nederland geen distributiecentrum heeft, hebben we besloten ons nieuwe magazijn in Heerenveen deels in te richten als distributiecentrum, speciaal voor deze uitrol. Wij moesten toch de fixings leveren. Dat was een win-win situatie.” Vanaf eind augustus werden 16 winkels per week omgezet naar het nieuwe systeem, in nauwe samenwerking met Caring Field Marketing. Zij zorgden ervoor dat maar liefst vier winkels per dag werden omgezet van reguliere prijskaartjes naar ESL. CoolPresentation verzorgde dagelijks de materialen op winkelniveau. Juist dankzij die snelheid zijn alle PLUS winkels binnen zes maanden voorzien van ESL.

Omdat wij voorraadhoudend zijn voor PLUS, verzorgen we ook het assetmanagement voor de ESL artikelen. Johannes: “We weten exact hoeveel labels elke winkel heeft en in welke varianten. Hiervoor heeft PLUS in samenwerking met App21 een platform ontwikkeld waarin wij de administratieve handelingen m.b.t. voorraden en abonnementen uitvoeren voor PLUS. Binnen dit platform is ook het RMA (return merchandise authorisation) proces opgenomen. Mocht een label uitvallen, dan gaat die via ons naar Pricer. Daar wordt geanalyseerd welke items in aanmerking komen voor garantie en welke invloed dit heeft op de fee die de winkels betalen. PLUS heeft hier zelf dus geen omkijken naar.”

Volgens Johannes tekent die extra service het CoolPresentation van nu: “Natuurlijk: we houden ervan om materialen te ontwikkelen en te maken. Maar we zijn ook in staat uitdagende en complexe projecten als deze te managen. Op een manier die elke partner in zijn kracht zet. Ik denk dat de click tussen alle partijen in dit project echt de doorslag heeft gegeven. We mogen met zijn allen best trots zijn op zo’n snelle en feilloze landelijke uitrol.”

Vorig bericht
Donatie voor supercoole spelavonden
Volgend bericht
Nieuw elan bij Cool

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Anderen bekeken ook

Menu