Shoppers steeds meer dagjesmensen

Wanneer bent u voor het laatst met een bomvolle kar uw supermarkt uitgelopen, waarmee u exact een hele week vooruit kunt? U bent echt niet de enige. Het koopgedrag van de shopper verandert. Geen briefjes meer met weekplanningen, maar steeds vaker ‘nog even snel’ iets in huis halen. En dat biedt volop kansen.

Bye bye boodschappenbriefje

Uit recente cijfers (bron: marktonderzoeker GfK) blijkt dat de omzet van de weekboodschappen sinds 2013 is gestegen met 8 procent, maar de boodschappen voor de kortere termijn met 12 procent. De grote bulk op zaterdag is dus steeds minder vaak vaste prik. Tegelijkertijd komen shoppers dus wel vaker over de vloer. Minder voorbereid (vaarwel boodschappenbriefje, trouwens wel een prachtfenomeen) en met minder tijd (vaak nog even na het werk).

Verleiden belangrijker dan ooit

De teloorgang van de weekboodschappen een aderlating? Wij zien dat anders! Zeker voor merkartikelfabrikanten. Om van shoppers ook daadwerkelijk kopers te maken, komt er een cruciale (en eeuwenoude) kunst om de hoek kijken: die van de verleiding. Goede shopper activatie verleidt ook die niet voorbereide, haastige dagjesklant. Simpelweg door het hem of haar zo gemakkelijk mogelijk te maken. Door alle aankoopbarrières weg te nemen. Door optimaal in te spelen op impuls, want het blijven toch dagjesmensen. En dat begint met een goede plaats.

Ook vooraan op dinsdagavond

Het is niet voor niets dat niet alleen supermarktformules, maar ook steeds meer merkfabrikanten ons SimpleClick shelf management systeem omarmen. Immers, het is zaak de hele week op de beste manier gepresenteerd te staan. Vooraan. Rechtop. Met in het oog springende merksigning. Ook op dinsdagavond, wanneer de weekend vulploeg er niet is. Merkproducten staan dankzij onze pushers sterk genoeg om het alleen af te kunnen. Het schap blijft vol en strak. Toch alle producten verkocht? Dan zorgt onze Branded Pusher ervoor dat merkbeleving nog steeds voor communicatiekracht.

Zegen voor productintroducties

Met name voor nieuwe productintroducties (NPI’s) is dat goed nieuws. Want waar ontzettend veel tijd en geld wordt besteed aan productontwikkeling en lancering van nieuwe producten, wordt de waarde van verleidelijke shopper marketing (zoals een puike presentatie!) tijdens het aankoopmoment nog te vaak over het hoofd gezien. En dat is jammer, want 80% van de introducties mislukt nog steeds. Een goede zichtbaarheid in het schap – op het moment suprême- kan daarin een wereld van verschil maken. Op elk moment van de week. Ook op die rustige dinsdagavond.

Vorig bericht
Flinke uitbreiding CoolPresentation
Volgend bericht
RETO Polen lanceert SimpleClick op RetailShow Warschau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Anderen bekeken ook

Menu