Terugblik Euroshop 2017

Terugblik Euroshop 2017

EuroShop heeft een naam hoog te houden als grootste handelsbeurs ter wereld. De beurs vindt eens per drie jaar in Düsseldorf plaats. Net als drie jaar geleden was CoolPresentation ook op deze editie aanwezig met een stand. Ditmaal in onze geheel nieuwe uitstraling. Het resultaat? Spot on!

De wereld van retail

Eerst even wat feitjes. 18 beurshallen. 127.000 m2 beursvloer. 2368 exposanten. Een recordaantal van 113.000 bezoekers. Afkomstig uit meer dan 130 landen. Allemaal bezig met innovatieve, doeltreffende retail oplossingen. Bezoekers konden kiezen uit maar liefst zeven thema’s, waaronder Shop Fitting & Store Design. In laatstgenoemde thema presenteerden wij onze spot on shelf management solutions aan de wereld van retail!

Tweeledig doel

Het doel van CoolPresentation was volgens Export Director Yvo Stoots tweeledig: “Op Euroshop presenteerden we onszelf voor het eerst onder onze nieuwe huisstijl. We wilden onze bezoekers nog beter kennis laten maken met de totaaloplossing die we in huis hebben. Dus minder op productniveau, maar meer op de toegevoegde waarde voor klant en consument. En natuurlijk wilden we in contact komen met bestaande en potentiële klanten en distributeurs.”

Op Euroshop presenteerden we onszelf voor het eerst onder onze nieuwe huisstijl…

SimpleClick, powered by CoolPresentation

“In export speelt ons merk SimpleClick van oudsher een grote rol. In onze nieuwe strategie kiezen we er –ook in export- voor CoolPresentation meer positie te geven. Waar we tijdens de vorige editie een SimpleClick stand hadden, is nu gekozen voor een meer corporate benadering vanuit CoolPresentation. Met uiteraard het merk SimpleClick als belangrijkste presentatie oplossing. Dat was voor sommige bezoekers misschien een omslag, maar we zijn erg tevreden hoe er hierop gereageerd is. Door onze bestaande relaties, maar ook door nieuwe contacten.”

In export speelt ons merk SimpleClick van oudsher een grote rol…

Hoogwaardige oplossingen

De beurs in Düsseldorf staat sinds jaar en dag bekend om de kwaliteit van de bezoekers. Yvo: “Dat heeft alles te maken met de grootte en reputatie van de beurs. Bezoekers komen heel gericht voor een oplossing. Daarbij zijn ze qua functie en dus beslissingsbevoegdheid altijd interessant om mee in gesprek te gaan. Wat ons opviel? Mensen zijn nog meer dan voorheen bereid te investeren in hoogwaardige oplossingen. Dus premium kwaliteit, die rendeert voor klant én eindgebruiker. Dat is goed nieuws, want exact daarvan moeten wij het hebben.”

Bezoekers komen heel gericht voor een oplossing…

Van Kenia tot Dubai

Dat de hele retailwereld begin maart in Düsseldorf te vinden was, blijkt wel uit de interessante gesprekken die hebben plaatsgevonden. Mogelijke partners van over heel de wereld, met als overeenkomst dat ze de totaaloplossing van CoolPresentation als toevoeging op hun assortiment zien. Voorbeelden? Yvo somt op: “We hebben contacten opgedaan met organisaties bijvoorbeeld uit Kenia, Koeweit, Bulgarije, Roemenië, Italië, Portugal, Polen, Macedonië en Dubai. Allemaal dienstverlenende bedrijven in fast moving consumer goods, die kwaliteit als uitgangspunt hebben. En dus begrijpen wat de waarde is van shelf management voor hun klanten. Want een perfect schap betaalt zich altijd uit. Waar ook ter wereld. Binnenkort maken we de eerste buitenlandse partner die deze EuroShop heeft opgeleverd, bekend. Je kunt rustig zeggen dat deze beurs voor ons spot on is geweest!”

We hebben contacten opgedaan met organisaties bijvoorbeeld uit Kenia, Koeweit, Bulgarije, Roemenië, Italië, Portugal, Polen, Macedonië en Dubai…

Team CoolPresentation EuroShop 2017

Vorig bericht
Brandnew en spot on!
Volgend bericht
Nieuwe collega Robin Faber

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Anderen bekeken ook

Menu