Waarom merkfabrikanten voor Cool gaan

Alle marketinginspanningen ten spijt, shoppers nemen hun daadwerkelijke aankoopbeslissing vaak pas voor het schap. En dan ook nog eens in een split second. Voor merkfabrikanten is een onderscheidende productpresentatie daarom belangrijker dan ooit. Salesmanager Romke de Jong legt uit waarom steeds meer merkfabrikanten voor een spot on oplossing kiezen.

Beslissing binnen 15 seconden

Er wordt –terecht- enorm veel energie gestoken in opvallende packaging design. Maar goede instore communicatie gaat verder dan dat. Romke: “De belangrijkste plaats waar beslissingen worden genomen door de shopper- voor het schap- wordt van oudsher vaak over het hoofd gezien binnen de marketing. En juist in productpresentatie van merkfabrikanten valt nog volop te winnen, omdat shoppers hun keuze vaak snel (binnen 15 seconden) en onbewust maken. Steeds meer merken weten dat een strakke productpresentatie net dat zetje tot aankoop geeft.”

Slim beïnvloeden

Het strijdgewoel in het schap wordt steeds heviger. Naast de moordende concurrentie wordt ook de beschikbare ruimte steeds kleiner, mede door de groei van eigen merken van de supermarkten. Merken moeten meer doen om in het oog te blijven springen. Navigatie, extra zichtbaarheid en het versterken van de merkboodschap? Het kan met slimme presentatieoplossingen, die de aankoopbeslissing echt beïnvloeden. KraftHeinz, JacobsDouweEgberts, Group of Butchers, Nestlé en Mars vroegen CoolPresentation al om een extra impuls in hun productpresentatie.

24/7 merkpresentatie

Romke: “Wij helpen merkfabrikanten contact te maken (en te houden!) met de shopper, als laatste en dus essentiële onderdeel van de shopper journey. Hoe? Met signing, displays en uiteraard met SimpleClick: ons slimme pushsysteem.” Dat levert naast aandacht (en dus omzet) ook een ander belangrijk aspect op: een meer krachtige en consistente merk- en productpresentatie, 24/7 en in elke winkelomgeving. Met altijd een ‘vol’ schap, zelfs wanneer er nog maar een product in staat. En dankzij de jarenlange ervaring weet CoolPresentation exact welke materialen, afmetingen en werkwijze elke retailer heeft.

Transparante werkwijze

Ondanks al die kennis is het niet zo dat CoolPresentation maar even zegt hoe het moet. Volgens Romke staat juist het partnership met merken centraal: “We zijn geen catalogus verkopers. We gaan altijd naar de klant om te kijken wat de beste oplossing is. Dus altijd op locatie, nooit uit een boekje. Tijdens zo’n bezoek wordt een presentatieoplossing op maat gebouwd, in te zetten bij elke retailer in Nederland. Gaan we pilots draaien? Dan zijn we erbij. Kan de eigen binnendienst niet plaatsen? Ons montageteam regelt het graag. Zijn er reservematerialen over na de uitrol? Dan kunnen ze kosteloos geretourneerd worden. Dat is wat we bedoelen met ‘samen vooraan staan’.”

Ook benieuwd hoe u uw merk kunt laten uitblinken in het schap? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.

Vorig bericht
Expedit Latvia nieuwe partner CoolPresentation
Volgend bericht
Geen lucht, meer ruimte tijdens verbouwingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Anderen bekeken ook

Menu