Dinsdag: Assortimentstrends

3 november 2020

Een baken in de zee van vers

In beeld

Versbeleving speelt een steeds grotere rol in de supermarkt. Met zoveel mogelijk producten uit eigen keuken, vers bereid, op elk moment van de dag. Die beleving kost ruimte, waardoor er ook flink van de beschikbare schapmeters wordt afgesnoept. Hoe kan er met minder meters toch meer omzet en marge worden behaald?

Volgens ons zit hem dat -en dat zal u niet verrassen- puur in de wijze van presenteren. Helder is dat juist de verspresentatie dé plaats is voor margerijke producten. Daar liggen dan ook de kansen. Bij CoolPresentation ontwikkelen we al meer dan 20 jaar presentatiematerialen voor versafdelingen. In die tijd zijn versassortimenten enorm uitgebreid. En zijn shoppers veeleisender geworden.

Goede consistente schapsigning – ontwikkeld vanuit formule uitgangspunten- is dan ook niet meer weg te denken uit een succesvol versmeubel. Verhelderende navigatie tussen de verschillende productcategorieën en duidelijke productinformatie (bijvoorbeeld over de smaak en herkomst van kaas en wijn) bewijst dagelijks zijn meerwaarde in het versschap. Het helpt de shopper en zijn keuze en voegt nog meer beleving toe. Daarmee is het een bewezen omzetbooster.

Benieuwd wat we voor uw versmeubel of uw (vers)merk kunnen doen? Neem contact met ons op voor een spot on oplossing op maat.

Woensdag: De Groene Revolutie
Maandag: De veranderende supermarkt

Anderen bekeken ook

Menu